Jedziecie tak na Tuska... A nieładnie jest zapominać o jego prawej ręce, prawej nodze, o jego podnóżku, o jego złotych ustach - o niejakim Niesiołowskim, który - jako znany z inteligencji, taktu i dobrego wychowania polityk - internautów walczących z ACTA nazwał bandą idiotów... Ale myślę, że i dla tego złotoustego polityka znajdzie się miejsce w taczce... :diabelski_usmiech
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
5 lat temu też absurdem mógł się wydawać pomysł, że będziemy płacić za emisję C02- :diabelski_usmiech
Dzis na national geographic bylo o wyslaniu czlowieka na Marsa. Problem jest w masie rakiety dlatego planuja wziac paliwo tylko w jedna strone. Na droge powrotna paliwo wyprodukuja na miejscu. Jak? Uzyja generatora (ktory jest zrobiony i dziala), a zamienia on CO2 (atmosfera Marsa zawiera ponad 95% tego gazu) z dodatkiem wodoru w metan, tlen, wode (zalezy od potrzeb).
Ot taka mala dygresja na temat tego, ze paliwa alternatywne sa dostepne na wysiegniecie reki, a lobby trzyma.
I kolejna dygresja. Zly, trucicielski przemysl na Marsie spowodowal, ze jest na nim 95% CO2. Pewnie kosmici nie placili za emisje i takie efekty... :lol:
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
a wiecie, ze tak naprawde ta acta to malo co przecietnemu kowalskiemu zrobi? tylko jeden z drugim glupek bez wiedzy rozwial plote i teraz dziecioki na fb i innych badziewiach cuduja. Co nie zmienia faktu, ze podoba mi sie to, bo w koncu cos ten kraj zaczal robic z tym poje**nym rzadem
a wiecie, ze tak naprawde ta acta to malo co przecietnemu kowalskiemu zrobi?
Do czasu...
Masa ustaw, traktatów itp nie wiele zmienia w życiu przeciętnego człowieka.
Nie mniej jednak ACTA daje dość spory arsenał domysłów i wiele możliwości interpretacji co prędzej czy później może komuś zaszkodzić lub komuś się przydać aby zarobić.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
a wiecie, ze tak naprawde ta acta to malo co przecietnemu kowalskiemu zrobi? tylko jeden z drugim glupek bez wiedzy rozwial plote i teraz dziecioki na fb i innych badziewiach cuduja. Co nie zmienia faktu, ze podoba mi sie to, bo w koncu cos ten kraj zaczal robic z tym poje**nym rzadem
A powiedz skąd to wiesz ? czytałeś oryginał czy cyt."tylko jeden z drugim glupek bez wiedzy rozwial plote i teraz ..."
:roll:
shok, zgadzam się z Tobą. (Nie)rząd zarzeka się, że to nic nie zmieni. To tak na "chłopski rozum" i na logikę - właściwie po co wprowadzać coś, co i tak nic nie zmieni.
To tak jakby mieć nowe auto w danym kolorze i pomalować całe tym samym lakierem - chyba żeby tylko stracić kasę (tutaj też właśnie chodzi o wywalenie kasy w błoto, bo na pewno ratyfikacja i przyjęcie (sr)acty wiąże się z jakimiś inwestycjami, a więc wydawaniem kasy z budżetu - w imię amerykańskich korporacji.
Niech jeszcze tusk i spóła zaczną obywateli wystawiać na ebay'u, jako niewolników dla amerykańców albo na części zamienne dla nich...
1.Społeczeństwo nie przepuści Tuskowi tego, że nie licząc się wogóle, ani nie biorąc w najmnijeszym stopniu pod uwagę woli ludu, podpisał sobie co chciał i ma w dupie czy się to komuś podoba czy nie. On jest Pan premier i pierd..li gaworzenie chołoty. Facet i jego partia zostanie zlinczowany w wyborach na nastepną kadencję.
2.Polski naród jest już tak głupi/prosty/zacofany że i tak dalej będą się tylko liczyć PIS i PO, i między tymi dwiema partami dalej będzie się rozgrywał cały polityczny cyrk. Nie chciałbym aby ta wizja się spełniła, ale gdyby tak sie stało to byłby to dla mnie ewidentny dowód na to, że żyjemy w kraju debili, którzy potrafią się tylko odgrażać, ale i tak wybiorą tych samych którzy ich wydymali.
1.Społeczeństwo nie przepuści Tuskowi tego, że nie licząc się wogóle, ani nie biorąc w najmnijeszym stopniu pod uwagę woli ludu, podpisał sobie co chciał i ma w dupie czy się to komuś podoba czy nie. On jest Pan premier i pierd..li gaworzenie chołoty. Facet i jego partia zostanie zlinczowany w wyborach na nastepną kadencję.
2.Polski naród jest już tak głupi/prosty/zacofany że i tak dalej będą się tylko liczyć PIS i PO, i między tymi dwiema partami dalej będzie się rozgrywał cały polityczny cyrk. Nie chciałbym aby ta wizja się spełniła, ale gdyby tak sie stało to byłby to dla mnie ewidentny dowód na to, że żyjemy w kraju debili, którzy potrafią się tylko odgrażać, ale i tak wybiorą tych samych którzy ich wydymali.
W pierwszym przypadku, aby tak się stało, musi (sorry za tok myślenia) wymrzeć całe pokolenie, które "walczyło za wolność waszą i naszą" - czyli pokolenie urodzone w latach 1910-1940. Nie oszukujmy się, ale jest to pokolenie w większości ludzi rozpamiętujących obie (a zwłaszcza drugą) wojny, żyjący wspomnieniami i patriotyzmem, oraz nadal walczący z najezdzcami - ZSRR i Niemcami, a także bardzo silnie popierający Kościół Katolicki w formie i modelu przestarzałym; generalnie pokolenie to żyje w oparciu o stare tradycje i poglądy, przez co jest łakomym i łatwym do zdobycia kąskiem dla partii potrafiących grać na uczuciach i patriotyzmie. Poza tym to pokolenie czynnie uczestniczy we wszystkich wyborach i tak naprawdę to głosy obecnego starszego pokolenia decydują o tym, kto nami rządzi.
W drugim przypadku - bez komentarza... I obawiam się, że Tusk i jego świta wychodzą z tego właśnie założenia... Oby nie okazało się to słusznym założeniem... :cry:
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Eidos71, w pierwszym przypadku zgadzam się, bo widze że przy okazji każdych wyborów elektorat tworzą w większości dziadkowie którzy przed mszą świętą o godzinie 8 w niedziele meldują się z dowodem w zębach w sztabie wyborczym i z podniesionym czołem, niczym czyniąc powinność obywatela dla sprawy narodu, uroczyście składają podpis i stawiają krzyżyk z przeświadczeniem że to ważny i liczący sie głos :lol:
W tym samym czasie większość soli narodu, czyli młodszych i starszych, ale będących w sile wieku, śpi pewnie po sobotnich studenckich melanżach olewając takie sprawy jak wybory i biernie patrzac na nie z boku (choć narzekając bardzo gorliwie), a Ci co znaleźli czas, poszli i stąd pewnie te parę procent poparcia dla ruchu Palikota, bo jak mniemam, był w wiekszości faworytem młodych.
Też mi się wydaje że Tusk i jego świta wychodzą z założenia że polaka można ograbić, a on i tak przyjdzie, odda na nas głos, i jeszcze dorzuci nam z własnej kieszeni ostatnie drobne. Niestety w dużej mierze mają rację i obym przy następnych wyborach nie musiał powiedzieć "a nie mówiłem"
Palikot ma tą przewagę, że jest bogaty/zamożny i on nie ma ciśnienia się dorabiać i 100 osób z jego rodziny bo wskoczył na stołek, to tak jakby Kulczyk został posłem lub premierem. Często tak jest na zachodzie, ja to bym wybrał JKW :diabelski_usmiech i niech tnie równo z ziemią, jeszcze na doradcę dałbym mu Cejrowskiego :diabelski_usmiech
natash, JKM przy tym bajzlu staje się realną opcją na nadchodzące wyobry będąca w stanie rywalizowac jak równy z równym z dotychczasowymi partyjnymi potentatami, gdyby jeszcze popracował nad swoim image....
bo politycy powinni zarabiac srednia karjowa lub pracowac w charakterze wolontariatu ! To powinien byc zaszczyt a nie jakas super ciezka praca, za ktora trzeba pobierac chu* wie ile pieniedzy
Palikot ma tą przewagę, że jest bogaty/zamożny i on nie ma ciśnienia się dorabiać i 100 osób z jego rodziny bo wskoczył na stołek, to tak jakby Kulczyk został posłem lub premierem.
apetyt rośnie w miarę jedzenia...więc to że jest bogaty to żaden atut...po drugie Palikot to Ruch Palikota...w większości ludzie którzy upatrują w tej partii jakieś realne korzyści dla siebie...stołki/posadki/znajomości...zresztą część z nich wywodzi się z PO...
tak naprawdę nie ma na kogo głosować...PO/PIS/SLD/RP....jedno i to samo gówno...zostaje Korwin...ale w TV zrobią pokażą go kilka razy jako debila i oszołoma i PO/RP znowu będą przy korycie....
....jedno i to samo gówno...zostaje Korwin...ale w TV zrobią pokażą go kilka razy jako debila i oszołoma i PO/RP znowu będą przy korycie....
Szkoda że JKM jest postrzegany jako dziwak, bo to co mówi, trzyma sie kupy i jest merytorycznie zbliżone dużo bardziej problemów i zmartwień przeciętnego Kowalskiego, niż kolejny bełkot typu "...dla Polski" "...by żyło sie lepiej" i inne fałszywe gówna którymi już rzygam przy każdych wyborach.
U JKM'a tego nie ma. Nie ma pierd..enia że patryioztyzm, że flaga, że orzeł...Są za to sensowne postulaty, założenia i jestem przekonany że gdyby to samo wypowiadał jakiś ładnie przyczesany chłopaczynka po studiach to odrazu zostałby zauważony i poczęstowany sporą porcją głosów - ale mówi to JKM, dziwny, chudy facet w muszce :roll:
Może komus zależy na takiej propagandzie JKM'a-dziwaka, aby trzymac go z boku i nie dopuścić do głosu, bo facet miewa niekiepskie pomysły....
Miałem wrażenie, że ludzie jedynie do czego przywiązali uwagę to do napisów na początku. :lol:
Cóż, jeśli ludzie się łudzą, że media będą bezstronne to jest w błędzie. Zawsze tak było, jest i będzie, że będą podzielone i przedstawiać sytuację z odmiennym punktem widzenia.
Nie powiem też niczego nowego jak to, że najlepszą pożywką dla mediów jest "zło", zawsze zadymie w informacji poświęcano więcej uwagi niż rzeczą spokojnym i z perspektywy mediów nudnym.
Trzeba zachować sporą trzeźwość i nie nad się omotać.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Już się zaczęło!!!
A mam sporo czasu - bo jestem na chorobowym - i obserwuję.
W TV na wszystkich stacjach, chyba poza TRWAM , roibi się wywiady, audycje - w których to z protestujących przeciw ACTA robi się analfabetow , którzy to protestują - a traktatu nie czytali. Protestują bo nie będą mogli nielegalnie ściągać.
Robi się z nas DEBILI którym się odbiera zabawkę.
A Tuskowi nie wierzę - zrobią z nas wariatow i ratyfikują ten zbrodniczy traktat, bo USA nie pozwoli mu wykonać innego ruchu.
No chyba że Naród stanie murem (ale w to , to wątpię)
Komentarz